Nytt vardagsrumsbord

Hej kompisar!
 
Idag är en liten hattig och flängig dag, för jag har varit hemma någon timma innan lunch för att ta emot en leverans av ett soffbord som vi har köpt. Det är ett svart marmorbord som jag tror kommer bli så fint i vårt vardagsrum! Jag vet inte riktigt huuur naiv jag var dock när jag trodde att jag skulle kunna bära upp den där jäkla marmorskivan helt själv utan hjälp, haha. När budkillen lyfte ned den från lastbilen så insåg jag att nääääeh, detta kommer jag inte kunna bära själv. "Det väger säkert 50 kilo med emballage", sa budkillen när jag frågade. Så den stackarn fick bära upp marmorskivan och allt jäkla emballage upp för alla trappor till våningen högst upp där vi bor, inte en enda hiss i sikte heeeh..
 
Så, nu ligger bordet där hemma och väntar på att bli ihopmonterat av mig och Filip. Ska bli så skönt med ett nytt bord! I och med detta nytillskott vill jag ju även pimpa bordet med lite fina ting. Typ ljusstakar och så, men speciellt Svenskt Tenns svarta Dagg-vas. ÄLSKAR den! Men den kostar 3800 kr :'(
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Inspiration till brudbukett

ÄNTLIGEN FREDAG! Det ska bli så härligt med helg, det blir en social sådan; efter jobbet kickar vi igång helgen med Filip, min kusin Therese och hennes man Selmin. Imorgon blir det kanske en tur på stan och på kvällen är vi hembjudna till Filips bror Gustav och hans thej Camilla. Yay!
 
Jaja, det jag egentligen skulle säga med detta inlägg är att jag tror jag har kommit fram till hur min brudbukett ska se ut!!!!! Såhär ett år och tre månader i förväg, haha. Inspirationen till buketten ska vara svensk vår/sommaräng med massa späda, fina blommor. Faktiskt så kan man säga att Elsa Beskows Blomsterfesten i täppan får vara bukettens tema. Åååh, är så lycklig att jag kommit fram till detta nu haha! Då kanske det blir till att plocka sin egen bukett dock, om det inte går att få tag på typiska ängsblommor i butik... Hmmm..
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Veckans goda middagar

I veckan har vi ätit så himla goda middagar! Det har blivit vegetariskt alla dagar utom en, med massa smakrika ingredienser. Relativt nyttigt vill jag dessutom säga att det är. Tänkte att ni kanske vill ha lite middagsinspiration? För här kommer det!
 
Måndag: Apelsin- och ingefärsbakad tofu med sesambroccoli samt äggnudlar
En riktigt god och smakrik rätt! Jag höftar alltid när jag följer recept, så det tycker jag också ni kan göra, tillsätt/ta bort efter tycke och smak.
 
 
Enligt receptet ska det vara bulgur men vi provade med mungbönor och det blev supergott! Tänk på att de ska ligga åtta timmar i blöt innan ni kokar dem.
 
M-m-m!!! Toppa rejält med chili och tillsätt extra mycket limeblad och citrongräs.
 
 
VILKEN SMAKSENSATION! Filip lagade detta igår medan jag var på gymmet och spinnade utav bara satan, haha. Han skippade chilisåsen/ketchup och körde srirachasås istället. Otroligt gott. Jag gjorde salladen sen, men skippade att ha bönor i. Juste! Vi hade bönlasagneplattor istället för vanliga pastaplattor. 100 poäng!
 
Ni bara måste laga i alla fall någon av dessa rätter, kan ni inte skriva till mig sen ifall ni gjort någon av maträtterna? Säg vad ni tyckte!
Allmänt | | Kommentera |
Upp