Världens godaste pizza

Hej på er!
 
Jag måste dela med mig av middagen jag och Filip åt i fredags. Kanske en av de godaste pizzor jag ätit faktiskt! Det var en pizza bianca med svart trumpetsvamp, svartkål och lök. Herre-GUD vilken sensation, haha. Det här behöver ni om ni också vill göra den godaste pizzan ever:
 
Pizzadeg, tex denna
Creme fraise
Mozarella 2 st
Parmesan
Svart trumpetsvamp
Svartkål
1 gul lök
 
Gör såhär:
Lägg ut pizzadegen på en bakplåt som är smord med liiiite olivolja så inte degen fastnar i botten. Bred ett tunt lager creme fraise över pizzan. Skär löken i ringar och stek den mjuk i lite olivolja. Sprid sedan ut den stekta löken på pizzan. Riv små bitar av mozzarellan och fördela över pizzan. In med allt i ugnen i tio minuter.
 
Stek nu svampen. Ett tips är att inte sila bort vätskan från svampen, utan ha tålamod och låt all vätska "gå in i svampen" och ge smak. När svampen är stekt kan du lägga över den i en skål tillfälligt. Skär bort stjälken från svartkålen, det enda du vill ha är själva bladen, inga sega stjälkar. Skär i mindre bitar och stek i lite olja. När pizzan har varit i ugnen i tio minuter tar du ut den och lägger på svamp och svartkål. Riv över parmesan och in med pizzan igen i cirka tio minuter. Håll koll så det inte bränns!
 
Det var det hela. Nu vet ni vad ni ska laga på fredag!
 
Drick en god chinon till också kanske?!
Här innan parmesan, svartkål och svamp tillagats i ugn:
 
Efter ugn:
 
 
Allmänt | |
Upp